![Bando Marşları](https://www.alobando.com/wp-content/uploads/2017/10/trompet2-1.png)
Çok sesli müziğin en güzel halini dinleyenlere sunan bando takımları ortaya çağdaş bir müzik çıkarırlar. Tabi her bando takımı bunu başaramamaktadır. İyi bir müzik için profesyonel müzisyenlerden meydana gelen ekibi tercih etmek gerekir. Bu konuda titiz bir araştırma ile hareket etmeli. Gerçekçilik payı yüksek olan firmalar ile iletişim kurulmalıdır.
Bando Marşları resmi günlerde marş çalan bir askeri bando özelliği gösterir. Bu topluluğun sayıları net olmamakla birlikte müşteri taleplerin e göre değişim göstermektedir. Resmi törenlerin vazgeçilmez dekoru olarak bulunan müzik toplulukları yürüyüş halinde de görevlerini yaparlar. Biz Alo Bando olarak resmi törenlerde marş çalınmasını talep eden müşterilerimize en az 12 kişilik ekip tavsiye ederiz. Maksimum performans prensibi için bu gerekli bir sayıdır. Marş değil de normal bir repertuardan oluşan etkinliklerde ise ekip sayısı önerimiz 8 ‘dir. Festival Bandosu olarak biz her zaman sizler için hizmete en uygun fiyatlarla hazırız!
Bando Marşları Hakkında Bilgi
Bando Marşları o kadar fazladır ki biz burada en çok bilinen ve çalınanları iletiyoruz. Alo Bando olarak 29 Ekim, 10 Kasım, 23 Nisan gibi önemli günlerde askeri bando gibi davranırız. Apoletli, siyah pantolonlu, kırmızı ceketli, sarı kordonlu klasik bando kostümüyle klasik bandolar genellikle karşılama ve törenlerde görev almaktadırlar. Burada Türk Askeri Bando Takımı gibi askeri tarzda çalarlar. İstiklal marşı bu marşların olmazsa olmazıdır.
Bakanlıklar, Belediye festivalleri, Büyükşehir Belediyeleri ve ilçe Belediyesi organizasyonları, Açılışlar, Devlet Kurumları … Resmi kurumların her türlü etkinliklerinde bando takımı faaliyet göstermektedir. Çalınan marşlar arzuya göre arttırılıp azaltılabilir. Gazeteler, radyolar, televizyonlar, federasyonlar, bankalar, üniversiteler, festivaller gibi mekanlarda da bando takımları görev almaktadır. Resmi veya özel organizasyonlarında müşteri talebi esas alınarak hareket edilir.
![bando takımı](https://www.alobando.com/wp-content/uploads/2017/10/saksafon2-1.png)
Bando Marşları, bandolarda kullanılan ritmik yapılar, usta- çırak yöntemi ve etkileşimi ile gelişmiştir. Ritmik yapıların, müziksel biçimlemede iki vuruş ya da çoğunlukla dört vuruş ölçümleme içinde olmuştur. Bu ritmik yapılar, çoğunlukla 4×4 ölçüden meydana gelmektedir. Birçok durumlarda her ölçünün ritmik yapıda olduğu fark edilir. Bazı durumlarda monotonluğun ortadan kalkması için “bir ölçüde’deki ritmik yapının değiştiği saptanır. Aynı ritmik yapının sürekliliği durumunda ise son ölçüdeki ritmin farklılığını belirgin olarak anlaşılır.
Alo Bando’da Bulunan Repertuar İçerikleri
![bando marşları](https://www.alobando.com/wp-content/uploads/2017/10/saksafon3-1.png)
Yabancı Repertuar Kısmında;
- my way
- marina, maria elena
- new york newyork
- over the rainbow
- perfect
- portofin
- perfidia
- qantanamera
- que sera
- quizas quizas
- sway
- solamente unavezstand
Yerli Repertuar kısmında ise;
- sev kardeşim
- mavi boncuk
- bütün dünya
- dostlar halaya
- sevdim seni bir kere
- galata oğlanı
- osman ağa
- telgrafın telleri
- damat oyunu
- kızılcıklar…
Trampet Takımı Marşları
Trampet takım marşları arasından en çok bilinenleri aşağıdaki gibidir. Tek yapılması gereken hecelere uygun olarak vuruş yapılmasıdır.
- Marş
- Ankara Van
- Ankara İzmir
- Ankara Van
- İzmir Gelibolu Van ( solo Gelibolu Van)
- Marş
- Ankara Van tak tak tak
- Ankara Van tak tak tak
- Ankara İzmir Ankara Van
- Ankara Van tak tak tak
- Ankara Van tak tak tak
- Ankara İzmir Ankara Van
- Marş
- Dön dön kelebek dön ( solo Gelibolu Van)
- Dön dön kelebek dön ( solo Gelibolu Van)
- Dön dön kelebek Dön dön kelebek
- Dön dön kelebek dön ( solo Gelibolu Van)
- Marş
- İnegöl tak tak İnegöl tak tak
- İnegöl İnegöl İnegöl tak tak
- İnegöl tak tak İnegöl tak tak
- İzmir Gelibolu Van ( solo Gelibolu Van)
- Marş
- Taka taka taka taka tak tak tak (yavaş)
- Taka taka taka taka tak tak tak
- Taka taka taka taka tak tak tak
- Taka tak taka tak tak. ( solo Gelibolu Van)
- Marş
- Tazede pişmiş fasulye
- Tazede pişmiş fasulye
- Al bir tane ye
- Tazede pişmiş fasulye
- Tazede pişmiş fasulye
- Al bir tane ye
- Marş
- Kemal amca kemal amca
- Al sana bir boru
- Kemal amca kemal amca
- Al sana bir boru
- Marş
- Balkona bak balkona bak
- Balkondaki kızlara bak
- Balkona bak balkona bak
- Balkondaki kızlara bak
- Beş para ver beş para ver
- Beş para yoksa on para ver
- Beş para ver beş para ver
- Beş para yoksa on para ver
- Marş
- kanarya alkış (İnegöl tak tak)
- Kanarya alkış
- Kanarya kanarya kanarya alkış
Bando Marşları Tarihi Hakkında Bilgi
Dünya’nın en eski bandosu olarak kabul edilmiş olan Mehter Takımları 7. Yüzyılda yazılmıştır. Dünya askeri tarihinin bu ilk bandosu geçmiş dönem Türk müziğinin coşkulu ritimlerini de günümüze kadar getirmiştir.
Mehter takımının kıyafetleri renk ve biçim açısından ayrı bir güzelliğe sahiptir. Kıyafetlerde tüm renkleri görebilirsiniz. Takımın kullandığı enstrümanlar arasında kaba zurna,boru, kös, davul, nakkare, zil ve cevgen bulunmaktadır.
Askeri müzik tarihinin başlangıcı olarak Mehterler kabul edilir. Aynı şekilde dünya askeri bandolarının temel taşı olarak bilinirler. Günümüzde ise Genel kurmay Başkanlığı’na bağlı İstanbul askeri Müze ve Kültür sitesi bünyesinde faaliyetlerini devam ettirmektedirler.
Mehter müziğini oluşturanlar, Osmanlı ordusuna cesaret ve coşku verici türden müzik yaparlardı. Ayrıca düşman askerini korkutucu müzikler yaratmaya çalışırlardı. Osmanlıların Avrupa’nın ortalarına kadar ilerlemesi, 17. yüzyılda mehter müziğindeki birçok öğenin Avrupa müziğini de etkilemesine neden olmuştur. Bunların başında kös, nakkare, çevgan, halile gibi belirsiz ses veren vurmalı çalgılar gelir. Ayrıca bazı batılı bestecilerin eserlerinde mehter müziğinden esinlenilmiş kısımlar da vardır.
Mehter Marşları
Milli anlamda tüm toplumu aynı anda coşturacak bir müzik var ise o da mehter marşlarıdır. Mehter marşları geçmişten beri sadece Türkleri değil Avrupalıları da etkilemiştir. Mehter marşları hakkında bilinmesi gereken önemli detaylar bulunmaktadır. Mehter, bilinenin aksine sadece marş çalmaz. Kendi yapısına uygun kâr, karçe, beste, semai, fasıl şarkıları, serhat ve Rumeli türküleri bulunur. Bunun gibi peşrev ve saz semaileri de mehterin repertuarı içinde yer almaktadır. 19.yüzyıla kadar, milletlerin millî duygularını anlatan çeşitli marşları bulunmaktaydı. Ancak bu marşlar, günümüzdeki “resmî-millî marş” anlamda değildi. Türk tarihinde de özellikle askerî müzik, millî duyguları anlatan önemli bir yeri vardı. Eski Türk sosyal hayatını yansıtan savaş ve kahramanlık sahneleri anlatılırken bir çeşit askerî bando sayılırdı. Davul ve nakkarelerin çalındığı hakkında bilgi mevcuttur. Osmanlı zamanında ise 16.yüzyıldan itibaren mehter takımları oluşmaya başlamıştır.
Osmanlı zamanı mehter marşları, 1826 yılında Yeniçeri Ocağı’nın kapatılması ile birlikte ortadan kalkmıştır. Bunun nedeni olarak yeniçeri kalıntısı veya yeniçeri unsurlarından sayıldığı öne sürülmüştür. Bu nedenle şuan, güfte ve bestesi bilinen çok eski mehter marşları mevcut değildir. Günümüzde bilinen mehter marşları, 20. yüzyıl başlarından itibaren bestelenen marşlardan oluşmaktadır.
https://www.alobando.com/bando-takimi/bando-marslari/
bando kiralama, bando marşları, bando repertuarları
Yorumlar
Yorum Gönder